www.epescarul.ro

marţi06222021

Last updateWed, 01 Oct 2014 4pm

Back You are here: Home Info Utile HARTA JUDETE Harta Judetului Prahova

Harta Judetului Prahova

Judetul Prahova, este situat pe valea Prahovei, intre Campia Baraganului si Muntii Carpati, in provincia istorica Muntenia. Se invecineaza cu judetele Brasov, Buzau, Ialomita, Ilfov, Dambovita.Datorita pozitiei geografice la intersectia drumurilor principale care faceau legatura dintre Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania judetul s-a dezvoltat foarte bine din punct de vedere administrativ si economic.Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor, nu departe de curbura, avand o suprafata de 4.694 kmp si peste 873.000 locuitori.Refieful variat, sub forma de amfiteatru, contine in proportii egale munti, dealuri si campii.
Resedinta administrativa a judetului este Ploiesti, cu aproximativ 300.000 locuitori, situat la 60 km nord departare de Bucuresti.
Ploiestiul s-a dezvoltat datorita pozitiei sale geografice si in special datorita petrolului, fiind capitala tuturor activitatilor referitoare la petrol in Romania si unul dintre cele mai importante centre de extractie si tehnologie petrochimica din lume inca din anul 1503.