www.epescarul.ro

marţi06222021

Last updateWed, 01 Oct 2014 4pm

Back You are here: Home Info Utile HARTA JUDETE Harta judetului Bacau

Harta judetului Bacau

Judetul Bacau este situat in estul tarii si se intinde pe o suprafata de 6.606 km2. Este traversat de trei cursuri de rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus. Diversitatea reliefului: campii, dealuri, vai , munti, varietatea formatiunilor vegetale, gama de culori si de forme, toate acestea reprezinta frumusetea acestor meleaguri. Judetul Bacau este situat intre paralela de 45 g latitudine nordica si la est de Carpatii Orientali. De aceea beneficiaza de un climat temperat continental. Din suprafata totala 40% este acoperita de paduri si 55% reprezinta terenuri destinate agriculturii. Populatia judetului Bacau la sfarsitul anului 1994 era de 743.176 de locuitori, din care 50.5%   concentrati in mediul rural. Din punct de vedere administrative, judetul   Bacau cuprinde 3 municipii: Bacau, Onesti, Moinesti , 5 orase: Buhusi, Comanesti, Darmanesti ,

Targu Ocna, Slanic-  Moldova si un numar de 79 de comune.

Judetul Bacau este bogat in resurse naturale cum ar fi: petrol ( Moinesti, Comanesti,   Zemes, Darmanesti, Oituz), carbune ( Comanesti) , sare ( Tg. Ocna ) si materiale de constructie. Din punct de vedere al dezvoltarii pe plan industrial, judetul Bacau, ocupa al cincilea loc intre judetele tarii, realizand 4% din productia totala a Romaniei.

Balti: Lacul:   Balta Cleja; Lacul: Barajul Valea Uzului; Lacul: Bibiresti; Lacul:   Damienesti; Lacul: Fichitesti; Lacul: Lacul Racaciuni; Raul Siret; Raul Bistrita; Raul Traotus.