www.epescarul.ro

marţi10192021

Last updateWed, 01 Oct 2014 4pm

Back You are here: Home Atelier ECHIPAMENTE NADIT Concursuri 2013

Cupa Pescarului Singuratic

Detalii:
Perioada de desfasurare 17-19 mai (48 de ore)
Locatie-Lac Valea Viteilor, loc. Cetariu, jud. Bihor
Locuri disponibile – 16
Echipe –1 PESCAR
Taxa de inscriere : 500 lei
Avans –100 lei
Lansete -3
Organizator; ARANY LASZLO

PREMII:
LOCUL 1.1800 - lei
LOCUL 2. -1200 lei
LOCUL 3. -800 lei
CMMC / 500 lei

IMPORTANT!!!
Premiile sunt valabile doar daca se ocupa toate cele 16 locuri,in cazul in care nivelul apei va creste si ne va permite, se vor face 20 de standuri iar taxa va scadea la 400 ron urmand ca si premiile sa se modifice(mareasca).
Avansul in cuantum de 100 de ron trebuie achitat cel tarziu pana la 01-04-2013 iar restul de bani pot sa fie achitati pana in data de 01-05-2013

Persoana de contact : tel. 0742.274.168 -LACI
0740.494.657 -ALEX

Detalii regulament :

Se puncteaza crapul romanesc,crapul oglinda si amurul incepand de la 1,5 kg.

Regulament :

1. 3 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (ELIMINARE)
4. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-i detina o echipa este de 5. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
6. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
7. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand in intervalul orar; 08 - 20 si doar pe jos.(AVERTISMENT)
8.Nu este permisa folosirea porumbului ,momitorului de orice fel ( feeder, arc )si plasticelor, fiind in schimb permisa folosirea pastei pe plumb, boilies-pelete. (AVERTISMENT).
9. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de sonar sau navamodel pentru nadit. (ELIMINARE)
11. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.(AVERTISMENT)
12.Se pescuieste doar pe directia benzilor de marcaj (AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara resturi de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in interiorul standului. (AVERTISMENT)
15.Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 10 si 19. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit.(AVERTISMENT)
16. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti pestii prinsi, nu este permisa retinerea pestilor in sac decat pana la primul cantar official.(AVERTISMENT)
17. In timpul noptii se poate nadi numai cu cobra si prastia de mana, nada sa nu depaseasca diametrul de 30 mm.(AVERTISMENT)
18. In timpul lansari se interzice intratul in apa, in schimb se poate intra in apa pana la genunchi numai in timpul drilului.(AVERTISMENT)
19. Parasirea standului este permisa doar pentru nevoi personale dar nu mai mult de 15 minute(AVERTISMENT)
ARBITRAJ

A.Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00, incepand cu ora 13 si seara incepand cu ora 19. Exceptie se face cazul cand o echipa a prins mai mult de 10 pesti, o captura mai mare de 10 kg si amur. Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.Noaptea nu se fac cantariri.
B.La efectuarea cantaririi un vecin de stand este obligat sa participe.
C.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
D.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
E.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal numai in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 lei. In cazul in care contestatia se dovedeste a fi indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.

ATENTIONARE

I.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 5 saci mari obligatorii, a solutiei dezifectante precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II.Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul de la 1,5 kg.
III.In cazul in care in timpul concursului conditiile METEO (fulgere,traznete) se produc concursul se suspenda pana la oprirea lor.

SANCTIUNI

Incalcarea unuia din aliniatele 4, 7, 8,9, 11, 12, 14 , 15,16,17,18 si 19 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din aliniatele de mai sus se dispune depunctarea cu 20 de kilograme, iar la a treia incalcare se dispune eliminarea echipei din concurs)

Incalcarea aliniatelor 1, 2, 3 si 10 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
. ORICE SITUATIE NEPREVAZUTA DE ACEST REGULAMENT VA FI SOLUTIONATA DE COMISIA DE ARBITRII/ORGANIZATORI SI SE VA RESPECTA INTOCMAI .

Concursul incepe vineri 17 MAI 2013 la ora 12, si se termina duminica in data de 19 MAI 2013 ora 12. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12 sa-l scoata.
Adunarea pe balta va incepe in data de 17 MAI 2013 , ora 08.00, urmata de prezenta, sedinta tehnica (prezentarea standurilor. a cantarelor de concurs etc.) si tragerea la sorti a standurilor, aceasta se va desfasura dupa cum urmeaza :
prima extragere va fi pentru stabilirea numarului de ordine si se va efectua in ordinea achitarii taxei integrale de concurs .
a doua extragere va fi pentru desemnarea numarului standului de concurs si se va efectua in baza numarului de ordine stabilit anterior
ora 10 – 12, deplasarea concurentilor pe standurile de concurs si pregatirea pentru inceperea concursului fara nadit si sondat.
ora 12, se va da startul concursului

In data 19 MAI 2013, ora 12, sfarsitul concursului urmat de festivitatea de premiere(aprox. ora 14 ).
ATENTIE!!!!
!!!Numai avansul garanteaza rezervarea locului.

Plata avansului si/sau a taxei integrale se va putea face personal sau in cont bancar: contul R059BTRL00501201F33383XX cu mentiuneaCUPA PESCARULUI SINGURATIC si numele persoanei participante, deschis la banca TRANSILVANIA titular cont ARANY LASZLO

Trofeul CB.Baits ed.a 3-a 2013

Detalii:
Perioada-29 Mai-2 Iunie
Locatie-Lac Valea Viteilor,Cetariu, Bihor
Locuri disponibile -16 (in cazul in care nivelul apei ne va permite vor fi 20 de locuri iar premiile se vor modifica)
Taxa de inscriere :
1500 ron,3 pescari
Organizator-CB BAITS
ATENTIE
CEA MAI MARE CAPTURA SE CUMULEAZA LA CANTITATEA TOTALA DE PESTE PRINS

PREMII
LOCUL 1-7000 RON
LOCUL 2-5000 RON
LOCUL 3-3000 RON
CMMC - 1000 RON


REGULAMENTUL CONCURSULUI

1.Generalitati
-se pescuieste cu 4 lansete de crap / echipa , fiecare cu cate un singur carlig simplu pe linie (fir de par)
-montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea pestelui de plumb in caz de ruptura
-participarea se poate face doar in echipe formate din doi sau 3 pescari cu drepturi depline
-toate echipele vor avea mincioc mare de crap cu deschidere de 1m si plasa cu ochiuri mici,saci speciali ecologici pentru pastrat pestele (minim 15 buc.),saltea de primire si spray antiseptic
-concursul se va desfasura intr-o singura mansa de 96 de ore , in caz de intrerupere fortata ( ex. furtuna ) , concursul va fi valid doar daca a durat cel putin 50 de ore

2.Programul Competitei

In data de 29 MAI 2013
-ora 07.00 intalnire la lacul de la Cetariu , urmata de prezenta , sedinta tehnica (prezentarea standurilor . a cantarelor de concurs etc.) si tragerea la sorti a standurilor, Aceasta se va desfasura dupa cum urmeaza :
-ora 7,30 tragerea la sorti a standurilor,tregerea se va efectua in ordinea achitarii taxei integrale
-ora 8,00 – 11.00 deplasarea concurentilor pe standurile de concurs si pregatirea ( instalare cort , pregatire echipament si nada ,etc)
-ora 11.00 se va da startul concursului (sondarea apei , marcare , nadire , etc .)
In data de 2 Iunie ora 11.00 sfarsitul concursului urmat de festivitatea de premiere.


3.Organizarea

3.1 Amplasarea standurilor

-standurile pentru concurenti vor fi de 15 x 15 m si vor fi numerotate de la stanga la dreapta
-distanta aproximativa intre standuri 50 m
-standul poate fi folosit pe toata suprafata lui si permite instalarea corturilor , umbrelelor ,etc.
- este permisa folosirea rulotelor in stand
-se pescuieste doar pe directia benzilor laterale ,innainte,inclusiv capetele de stand
3.2 Atributiile arbitrilor
-sa nu permita intrarea persoanelor straine in standuri ;
-se vor efectua 3 cantariri pe timp de zi 8-13-19
-pe timpul noptii nu se vor face cantariri,numai in cazul in care o echipa va avea la sac un peste mai mare de 10kg,amur sau toti sacii plini
-sa efectueze verificarea monturilor la toate echipele participante cel putin odata pe durata desfasurarii concursului.
-sa atraga atentia concurentilor daca fac abatere de la regulament ;
-sa noteze daca aceste abateri se repeta si sa le aduca la cunostiinta arbitrului principal -deasemenea arbitri pot efectua prin sondaj daca se considera necesar, verificari ale monturilor si nadelor folosite de catre concurenti
-acestia vor lua in considerare numai crapul si amurul ce nu prezinta urme de mutilare , grav ranit sau mort din vina concurentilor si care depasesc greutatea de 1500 grame/buc

3.3 Concurentilor li se interzice :
-nada si/sau momeala animala vie sau moarta si icrele de peste argila , bentonita , huma
ca si liant
-sa plece spre locurile extrase de concurs pana nu semneaza fisa de concurs
-lansarea , repunerea lansetelor , nadirea sau scoaterea pestelui in afara standului
-inotul
-la sfarsitul concursului sa lase standul murdar (momeala,resturi ,etc.)
-folosirea transportoarelor de nada sau momeala si/sau a sonarului
-sa folosesca alte monturi decat cele “ fir de par”
-folosirea unui plumbaj mai mic de 50 de grame
-aruncarea monturilor prin alte mijloace decat lansetele destinate pescuitului
-circulatia cu vehiculele pe timp de noapte si zi
-acrosarea voluntara a pestelui
-plasarea sacilor de pastrare in asa fel in cat sa nu fie vazuti de arbitrii
-orice fel de motoare propulsate de aer comprimat , gaz sau electricitate
-sa primesca ajutor la orice actiune legata de pescuit (lanseu,drill ,mincioc)
-sa pastreze mai mult de un peste intr-un sac de pastrare
-sa pescuiasca sau sa momeasca in afara culoarului delimitat de benzile laterale ale standului
-Este interzisa iluminarea apei cu lanterne si faruri de noapte .
-Pentru toate acestea se acorda sanctiuni (vezi pct 3.7)
3.4 Concurentilor le este permis :
-folosirea la nadit a granelor , boiles-urilor , peletelor , fainurilor si pastelor (sfere cu diametrul max de 70 mm)
-sa foloseasca plumbul fibrat pentru pasta
-numai nadirea manuala ,se poate folosi bastonul de nadire(cobra),cupa de nadire,catapulta,racheta sau spomb de nadire si accesoriile PVA(fire solubile,pungi solubile,saci solubili).
-Nadirea grea este permisa doar in intervalul orar cuprins intre orele 10-19
-Nadirea cu prastia si bastonul nu se considera ca fiind grea.
-semnalizatoare de muscatura acustice sau electronice
-sa foloseasca 2 markere
-sa primesca vizite , dar numai pe timp de zi pana la ora 19 si cu acordul arbitrilor.
-o iluminare discreta la scoaterea pestelui , la aruncarea monturi si pentru cort
-intrarea in apa pe o lungime de max 15 m (nu mai sus de genunchi)de la mal numai pentru scoaterea/punerea in saci/eliberarea pestelui
-se poate depasi acest nivel doar in cazul in care se doreste pastrarea crapilor la apa mai adanca. crapii se pot pastra in apa si in afara standului.
-sa isi monteze ce numar de lansete vor dori dar sa foloseasca doar 4 /echipa concomitent
-sa solicite cantariri intermediare pentru a asigura securitatea pestilor capturati
-sa-si parcheze masinile langa stand

3.5 CANTARIREA CAPTURILOR
Imediat dupa capturare si scoaterea carligului din gura pestelui se va folosi spray-ul sau substanta antiseptica din dotare !!!
Cantarirea se va efectua cu un singur cantar si o singura saltea pentru cantarirea pestelui , de catre arbitru in prezenta unui membru al echipei vecine .
Pana in momentul cantaririi , concurentii trebuie sa lase capturile in apa in conditiile amintite mai sus . Dupa cantarire , captura se elibereaza cu grija in apa . Arbitrul va urmari daca eliberarea se face in conditii optime .
Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire . Nici o reclamatie ulterioara semnarii fisei in ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit nu se mai ia in considerare.

3.6 Eliberarea pestelui
Dupa cantarirea pestelui , acestuia i se va aplica in mod obligatoriu spray sau substanta antiseptica urmata de eliberarea sa cat mai repede posibil

3.7 Sanctiuni
Sanctiunile se vor acorda sub forma de avertismente pentru incalcarea art.3.3 in felul urmator:
Prima sanctiune echivalentul a 30% din cantitatea totala de peste prinsa la final
A doua sanctiune echivalentul a 60% din cantitatea totala de peste prinsa la final
A treia sanctiune eliminarea din competitie.
Deasemenea comisia de concurs poate elimina din competitie orice concurent care lezeaza integritatea morala sau corporala a altor concurenti ,arbitrilor sau organizatorilor


3.8 STABILIREA CLASAMENTULUI
-balata va fi sectorizata,sector A,apa mare si sector B apa mica
-se vor face 2 clasamente cantitate si calitate,la calitate facandu-se media la cei mai mari 5 pesti
-Echipele care vor acumula cele mai putine puncte in urma adunarii pozitiei din cele 2 clasamente, vor fi desemnate castigatoarele locurilor 1,2,3. In caz de egalitate de puncte, va castiga echipa care este mai bine clasata in clasamentul de cantitate.

Exemplu : o echipa clasata pe locul 2 in clasamentul de cantitate si pe locul 4 in clasamentul calitatii, va acumula 6 puncte in clasamentul final si va putea fi invinsa doar de echipe care au mai putin de 6 puncte.


3.9 CONTESTATII
Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.


Fiecare concurent si arbitru va trebui sa cunoasca si sa respecte in totalitate acest regulament ! ! !

PREMIILE SUNT VALABILE DOAR IN CAZUL PARTICIPARII A 16 ECHIPE.LOCUL SE POATE REZERVA DOAR PRIN ACHITAREA UNUI AVANS DE 50% PANA IN DATA DE 31 Martie 2013
Informatii suplimentare la tel 0740573325 Cristi Balas