www.epescarul.ro

joi01182018

Last updateWed, 01 Oct 2014 4pm

Back You are here: Home Nade si momeli NADA

Nada pentru caras

Multe dintre retelele de nada pentru caras sunt foarte eficiente in pescuitul acestuia si sunt destul de simple in pregatire pentru fiecare dintre noi, necesitant un mic efort si un numar redus de ingrediente. Ca si cele mai uzuale putem folosii diferiti compusi din alimentara precum napolitane, biscuiti, etc. O reteta de nada va este prezentata pe baza de halva si napolitane.

Ingrediente:

  • malai 150g
  • halva 200g
  • pesmet 400g
  • napolitate ( vanilie) 250g

Halvaua impreuna cu napolitanele se macina intru-un mixer, apoi se amesteca cu pesmetul si malaiul. Se omogenizeaza si se umecteaza nada pana cand se pot forma bulgari ce nu se pot desface cu usurinta.

Mamaliga de nadit

Se pune un vas cu 2 litri de apa la fiert; in apa se pune o lingura de seminte de anason bine macinate. Cand fierbe apa se adauga faina "musuroi" si se lasa sa fiarba circa 20 de minute, dupa care se amesteca continuu circa 6 min.. Rasturnam mamaliga pe un fund de lemn, o acoparim cu un ziar umed si o lasam pana a doua zi. Adoua zi, cu o ora inainte de a pleca la pescuit, se framanta mamaliga cu srot si cu pesmet bine macinat pana cand ajunge la o consistenta omogena (asemanator plastelinei) si culoarea gri inchis. Cand ajungem pe malul apei se ia o bucata de marimea unui mar mai mare si se amesteca cu putina apa din lac (obligatoriu) pentru a deveni mai moale decat restul; aceasta va deveni momeala, in timp ce cealalta va fi distribuita naditoarelor. Pentru a o indulci se pot adauga 1-2 pastile de ciclamat de sodiu (acesta are avantajul ca nu fermenteaza la caldura).